BLOG 8: Varianter Jeanette: Traktatie

Varianter Jeanette blogt elke week over haar werkzaamheden binnen het corona-thuiszorgteam van Fundis. Deze week: Traktatie voor het goede werk

Erg leuk: ik kreeg afgelopen week, samen met een collega, een lunchbox aangeboden door Brasserie Zalm, Bodega 32 en Koeien En Kaas uit Gouda. Hartelijk dank! We haalden de box op aan de Antwerpseweg in Gouda, het hoofdkantoor van Fundis, en gingen nog even op de foto. En ik zal mijn collega even noemen want dat heb ik beloofd: Martijn Henri Adrianus Verleun, echtgenoot van Miranda Plokkaar, hierbij ben je genoemd in mijn blog! Maar goed, iedereen in Gouda en omstreken weet wie toch al wie Martijn is. De boxen werden overhandigd door Monique, teamassistent uit Gouda.

Lees verder onder de foto's.

Met de versoepeling van de regels is er een mooi initiatief op Facebook ontstaan waar ik heel positief over ben. Mede omdat de medische mondkapjes hierdoor alleen voor de zorg blijven en dat is goed, want we willen zeker niet dat onze beroepsgroep in het nauw komt omdat er niks is. Vandaar dat ik het initiatief toejuich dat anderen – die niet in de zorg werken – dus zelf mondkapjes zijn gaan maken. Mensen die de afgelopen weken thuis zaten haalden hun naaimachine uit het stof. In het ov moeten er mondkapjes gedragen gaan worden. Ik denk dat de anderhalve meter maatschappij best nog een uitdaging wordt. Via een speciale Facebook-pagina kun je voor 2 euro per stuk mondkapjes bestellen die duurzaam zijn en volgens het patroon van de FOD (de richtlijn in België): twee lagen katoen met een opening voor een filter en ze kunnen in de wasmachine of uitgekookt worden. Ik bestelde via de pagina kapjes voor mijn kinderen, die straks weer naar school gaan. Mijn dochter is best huiverig om weer een uur in het ov te moeten zitten, dan is dit een goede oplossing. De kapjes zijn er in allerlei motieven en elastieken en koorden. Chapeau, dames en heren mondkapjesnaai(st)ers!

Nog een goed bericht: in een locatie in Zoetermeer waar ik werk is de zogenoemde cohort-afdeling vanaf donderdag in quarantaine en het besmet verplegen is gestopt. Het warme schort is daardoor verleden tijd en we werken nu nog met mondkapje, bril en handschoenen. We hopen natuurlijk dat dit het einde betekent van de corona-afdeling en dat de besmettingen daar nu ook wegblijven. Afgelopen weekend was het Moederdag en ik was daar aan het werk. Het leuke idee was om van iedereen een foto te maken die dan doorgestuurd kon worden naar familie. Ondanks dat de haren van iedereen door het uitgestelde kappersbezoek wat langer zijn en niet helemaal in de plooi, is het toch gelukt om een ‘gezellig’ hoekje te maken en zo van alle dames – en ook de heren – een foto te maken. Het leuke ervan was dat dit door alle bewoners als heel positief werd ervaren en ze allemaal wel te porren waren voor de foto. Ik heb ook even plaatsgenomen op de bank en de foto is bijgevoegd. Een bijzondere Moederdag die nog nooit door iemand op deze manier is meegemaakt.

In een locatie in Zevenhuizen loopt nu ook het cohort-verplegen richting een goede afloop en daar gaan binnenkort hopelijk ook de afdelingen weer open. Wat overigens niet betekent dat de huizen weer opengaan. Een leuke anekdote daar: ik was bij een slechtziende en slechthorende mevrouw. Aan mijn stem hoorde ze dat ik geen ‘bekende’ was en ze me vroeg of ik een uitzendkracht was. Dat ben ik uiteraard niet maar ik dacht, ik maak het niet te ingewikkeld en zeg ja. Ze vroeg wat ik daar nou aan vond. Op z’n Brabants, want mevrouw is een rasechte Brabander! ‘Nou, ik ontmoet elke keer nieuwe mensen en dat vind ik leuk.’ Mevrouw zei dat zij dan wel zou tegenvallen. ‘Tegenvallen? Welnee, ik vind u een leuk mens!’ Dat kon ze zich niet voorstellen. Mevrouw heeft corona en voelt zich dus niet fit en ziet alles een beetje somber in, wat overigens goed te begrijpen is. Slechtziend, slechthorend, ziek, dus die somberheid is heel verklaarbaar. Maar goed, ik gaf als antwoord dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier en daar moest ze me wel gelijk in geven. Ik heb haar de hele dag een beetje extra vertroeteld, samen met een collega haar kaarten nog eens voorgelezen, geholpen met het middageten, nog een ander drankje geprobeerd dan appelsap (haar favoriet). Toen ik naar huis ging, vond ze mij ‘best wel een lieverd’ en ‘toch wel gezellig en leuk dat ik er was’. Ik ging tevreden naar huis want haar somberheid was voor dat moment even verdwenen.

Het speciale coronateam van Fundis is (tijdelijk) ‘buiten dienst’ omdat er geen Covid-positieve cliënten meer instromen. Ik weet dat dit ook zo weer anders kan zijn, maar voor nu zijn we niet meer nodig. Nou ja, terwijl mijn blog uitkomt is er weer 1 cliënt aangemeld, dus toch niet helemaal buiten dienst! We gaan volgende week nog in een locatie in Zoetermeer werken en daarna wordt er gekeken of er naar aanleiding van de versoepelingen nog nieuwe cliënten bijkomen. Dat is voor nu nog een onduidelijke factor. Volgende week zal ik me nogmaals melden met een blog en van daaruit kijken of er nog een vervolg gaat komen.

Tot volgende week en stay safe!

Bekijk ons op Instagram

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.