Blog 7 Varianter Jeanette: Trots op medaille!

Varianter Jeanette schrijft elke week over haar werk binnen het corona-thuiszorgteam van Fundis. 

Een van de collega’s heeft ons team afgelopen week opgegeven voor een speciale heldenmedaille. Ze stuurde een bericht dat we de medaille hebben gewonnen. Hoe leuk! Op woensdag waren we op het hoofdkantoor van Fundis aan de Antwerpseweg in Gouda voor de uitreiking van de medailles en om met z’n allen op de foto te gaan. Zoals te zien is op de foto stonden we uiteraard op gepaste afstand. Ondanks de nare tijd die corona brengt, brengt het toch ook positieve dingen met zich mee. Dit is ook een leuk initiatief en natuurlijk alleen maar nog leuker als je de medaille wint.

Lees verder onder foto.

De aanmeldingen in het coronateam leken wat af te nemen. Daardoor mocht ik weer een dagje intramuraal mijn diensten bewijzen. Ik zeg leken, want een dag later kregen we weer een aantal nieuwe aanmeldingen binnen en gingen we weer met meerdere routes op pad. Het was een rustige dienst in Buytenhaghe in Zoetermeer. Een groot verschil met de week ervoor in De Zevenster in Zevenhuizen. De afdeling is een gesloten afdeling in verband met corona en het is rustiger geworden. Natuurlijk is overlijden onvermijdelijk binnen een instelling en wanneer er bewoners zijn van een kwetsbare groep krijg je hier vaker mee te maken. Maar dat het er meer zijn dan ‘normaal’ is best raar.

Sommige collega’s van het corona-team zijn weer teruggekeerd naar hun eigen team of werkplek. Het is logisch om het team te verkleinen wanneer het rustiger is maar we zijn wel echt een hecht team geworden en verliezen elkaar nu ook zeker niet uit het oog. Mocht het aantal cliënten weer toenemen, keren mijn collega’s ook weer net zo snel terug. Als alles hopelijk straks weer een beetje bij het oude is, gaan we met z’n allen gezellig uit eten. Aan de collega’s die weer terug zijn naar hun eigen team of werkplek: een diepe buiging voor jullie. Jullie zijn echt kanjers en ik ben heel trots op allemaal (ook de collega’s die nog in het team zitten natuurlijk).

Ik heb mijn blog om dingen van me af te kunnen schrijven en een heel fijn team om mee te sparren. Maar soms bekruipt mij een gevoel van angst dat deze periode een minder leuke kant heeft. De kant die PTSS heet. Gelukkig is het goed geregeld binnen Fundis en is er binnen de organisatie een laagdrempelig beleid wat betreft geestelijke hulp. Waarmee ik eigenlijk wil aangeven dat ik hoop dat iedereen die denkt dit nodig te hebben hier ook gebruik van maakt en over de drempel van schaamte stapt om deze hulp te aanvaarden. Ethische dilemma’s horen een beetje bij ons vak, maar in deze coronaperiode zijn er soms wel vijf dilemma’s op één dag in plaats van vijf in een jaar.

Vandaag is ook het interview online gekomen dat ik gegeven heb aan Actiz, de branchevereniging van zorgorganisaties. Deze link wordt morgen gedeeld via VariantZorg.

Tot volgende week maar weer en niet vergeten: stay safe!

Bekijk ons op Instagram

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.