BLOG 6: Varianter Jeanette: beroemde cliënt

Varianter Jeanette blogt elke week over haar werk in het corona-thuiszorgteam van Fundis.

Ik was afgelopen week bij een cliënt, haar man kreeg zorg van het coronateam en was helaas al in de eerste week van de opening opgenomen in het Covid Opvang Centrum in Bergambacht. Hij is daar afgelopen weekend overleden. Dit raakt mij. Ondanks dat ik hem slechts één keer heb ontmoet, heb ik mooie herinneringen aan die ochtend. Mevrouw was ook besmet en kreeg de afgelopen weken zorg van ons team. Nu was het moment aangebroken dat mevrouw weer zorg ontvangt van het reguliere team. Erg fijn maar ze vond het toch ook best jammer dat wij nu niet meer langskomen. Ik vroeg aan haar of ze het een leuk idee vond om met mij op de foto te gaan om die te sturen naar het team met de tekst: ‘Bedankt voor alle goede zorgen’. Ze vond de foto erg leuk en wilde deze wel hebben. Zogezegd, zo gedaan. Ik benaderde een collega van het team en vroeg haar of ze de foto kan regelen voor mevrouw. Toen ik mevrouw vertelde over mijn blog en of ik de foto mocht gebruiken zei ze al ‘ja’ voordat ze wist wat een blog was. ‘Dan word ik beroemd’. Precies, ik maak u beroemd. Dus mevrouw Oosthoek: bij deze bent u beroemd! Voor alle duidelijkheid: deze foto is dus met overtuigende toestemming van de cliënt geplaatst.

Intramurale zorg sinds lange tijd

Natuurlijk mag mijn uitdaging in de intramurale zorg - ja, voor het eerst in jaren intramuraal - deze week niet ontbreken. Nou, daar ging ik dan, samen met een collega uit het team naar Zevenhuizen voor een dagdienst in De Zevenster. We waren allebei toch best wat onwennig toen we aankwamen. Superspannend... We hebben beiden al heel veel jaren niet meer intramuraal gewerkt. Het is toch best een uitdaging om alles rond te krijgen wanneer je op een gesloten pg-afdeling bewoners - zowel negatief als positief getest - in hun kamer moet houden met een klein team. De familie wil ook graag op de hoogte gehouden worden en soms is dat best een organisatorische uitdaging. Die meiden van de afdeling doen echt verschrikkelijk hun best om alles zo goed mogelijk te kunnen doen en de inzet is er om voor de bewoners het allerbeste te regelen. Ik maakte in de middag nog lekker een schaaltje fruit voor de liefhebbers. Sommige liefhebbers aten er met gemak gewoon lekker twee op!
Ik ga terug naar de wijk en mijn collega ook maar het neemt niet weg dat ik een leuke dag had. Mocht ik nog een dagje nodig zijn dan zal ik dat zeker wel doen, maar de overstap maken naar intramuraal zit er voor mij niet in. Meiden van De Zevenster begane grond: een diepe buiging voor jullie!

Goed nieuws

Dan nog een leuk bericht. Vorige week vertelde ik jullie dat een vriend van mijn allerbeste vriendin zijn vader was opgenomen met Covid-19. Hij lag na opname drie dagen op de afdeling met zuurstof en belandde toen op de IC. Hij was niet in coma gebracht maar het was wel een zorgelijke situatie. Hij lag drie dagen op de IC en ging toen weer naar de afdeling, waar hij na drie dagen weer naar huis mocht. Dit zijn de lichtpuntjes waar iedereen keihard zijn best voor doet en zo hard voor werkt.

Bedankt!

Ik wil me toch ook richten aan jullie, jullie die mijn blog lezen. Ik vind het echt heel leuk dat jullie meelezen en dat het zo warm ontvangen wordt. De reacties doen me goed en dat maakt het ook dat ik hiermee door wil gaan. Ik was van de week op route in Waddinxveen en daar word ik begroet door een collega die mijn blog leest. Zo leuk toch! Na de zorg voor de cliënt hebben we nog even zitten praten onder het genot van een kopje koffie. Uiteraard op gepaste afstand. Bedankt collega!

Wat me de afgelopen week niet onberoerd gelaten heeft is dat ik een berichtje kreeg van een collega die ziek thuis is en echt heel ziek is geweest. Toen ik het bericht las, drong het tot me door dat ik misschien een soort van makkelijk te benaderen iemand ben, iemand die dicht bij jullie staat. Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik ben er echt van onder de indruk.

Tot volgende week maar weer! Stay safe!

Bekijk ons op Instagram

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.