BLOG 9: Varianter Jeanette: Ik heb superkrachten!

Varianter Jeanette blogt wekelijks over haar werk in het corona-thuiszorgteam van Fundis. 

Als cadeautje voor mijn wekelijkse blog kreeg ik een oranje poloshirt van VariantZorg, dat normaal wordt aangetrokken om VariantZorg te promoten op bijvoorbeeld studiefestivals. Ik dacht dat ik best in een medium zou passen (vrouwen zien zichzelf altijd slanker dan ze zijn) dus kreeg ik een polo maatje medium. Bij het passen thuis kreeg ik hem wel aan... maar uit was toch wat lastiger... Vervolgens een L gehaald, nou dat was ook een tegenvaller. Aan geen punt, maar uit was nog steeds lastig. Uiteindelijk haalde ik toch maar een herenpolo maat L en die zit nu als gegoten! Vorige week zagen jullie de polo al op de foto op de bank in Buythenhaghe in Zoetermeer. Nu is er wel wat met de achterkant aan de hand. Daar staat een tekst en die tekst wordt door iedereen gezien. Zo ook door een bewoner in Buythenhaghe, die mij nu ‘Superpower’ noemt. Want wat staat er op de achterkant: ‘I care, what’s your superpower?’ De polo wordt door iedereen leuk ontvangen.

 

Op het nieuws hoorde ik afgelopen weekend dat er een soort van vergeten groep is in de coronastrijd, die lang klachten heeft en eigenlijk bijna niet opknapt. Als deze mensen dan toch opknappen volgt er vaak een terugval waardoor je eigenlijk weer van voren af aan kan beginnen. Ze worden getest en dan is toch de test weer positief en gaat er weer een periode van twee weken van start in quarantaine. Ook artsen weten op dit moment nog niet zo goed waar dit vandaan komt en hoe ze dit moeten behandelen. De afgelopen weken had ik best wel nauw contact met een collega die hetzelfde is overkomen. Gelukkig was de laatste test negatief. Wat een fijn gevoel moet dit geven dat je eindelijk na acht weken kunt zeggen ‘Zo… en nu naar voren kijken en herstellen’. Zelfs ik voelde een soort van opluchting, daarom wilde ik dit graag met jullie delen. Op Facebook is er nu ook een groep aangemaakt waar lotgenoten – mensen die corona hebben gehad – hun verhaal kunnen delen en elkaar kunnen steunen. Het is ook goed om hulp in te schakelen van je huisarts. Die kan je verder helpen.

 

Bij het coronateam zijn de afgelopen week weer zes cliënten aangemeld die ons hard nodig hebben. Zouden de versoepelingen hiermee te maken hebben? We weten het niet. Het team is ook weer een stukje gekrompen, omdat de reguliere wijkteams de hulp van de collega’s goed kunnen gebruiken. Dus weer wil ik ook deze collega’s bedanken voor hun tomeloze inzet, enthousiaste en fijne samenwerking. Zoals een collega die terug is naar haar team het mooi verwoorde: ‘ Vrijgevochten types met zoveel power zijn jullie als collega’s’. Dat geeft weer aan wat een saamhorigheid en collegialiteit we richting elkaar voelen. Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe goed het voelt om in dit team te werken.

 

Ook gaf ik weer een interview. Dit keer voor het tijdschrift MijnVakbond van CNV zorg&welzijn. Ook hier was weer de prangende vraag of het allemaal goed geregeld was vanuit de werkgever en hoe het coronateam tot stand is gekomen. Hoe ik het heb ervaren en hoe de stand van zaken was nu het in Nederland overal terugloopt met besmettingen, opnames en overlijdens. Het was weer een leuk interview en uiteraard komt de link weer hier als ik hem heb. Ook ontving ik een mail met een verzoek om aan TV West een interview te geven voor radio en tv. Nu heb ik gekozen voor een blog i.p.v. een video (met een reden) en vertel ik jullie volgende week of ik het wel of niet ga doen. Ik moet er nog even over nadenken.

In de zorginstelling in Zoetermeer is deze week de afdeling weer ‘open’ en is er vanuit het crisisteam covid-19 geen inzet meer nodig. Deze uitleen is nu afgesloten. Ik heb het als erg leuk ervaren om - na 25 jaar niet meer binnen een zorginstelling gewerkt te hebben - toch weer even te mogen proeven hoe het ook weer was. Het gevoel was nog hetzelfde als 25 jaar geleden. Op het digitale vlak is er veel veranderd want dat bestond nog niet en toen moest alles nog ouderwets opgeschreven worden. Ook is er nu bijvoorbeeld persoonsgericht werken ingevoerd. Ik sta open voor elke nieuwe ervaring en ik ben er weer een rijker. Of de instelling in Zevenhuizen ook weer open is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ze daar een eigen Covid19-team zijn gestart.

Tot volgende week weer. Stay safe!

Bekijk ons op Instagram

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.