Blog 10 Varianter Jeanette: het lijken de laatste loodjes...

Varianter Jeanette blogt wekelijks over haar werk in het speciale corona-thuiszorgteam van Fundis. 

Er is een aantal cliënten bijgekomen de afgelopen week, maar ook net zo snel weer met een negatieve test teruggeplaatst in het reguliere team. Eén van de cliënten was een aantal weken geleden positief getest en de richtlijnen zeggen dat wanneer je 24 uur geen klachten hebt je je normale leventje weer mag oppakken. Ik had het alleen in mijn vorige blog over de groep mensen die toch nog steeds positief is na ‘uitgeziekt’ te zijn. Zo ook deze cliënt. Deze cliënt had niet zo heel veel klachten en was eigenlijk alweer terug naar het reguliere team. Toch werd de cliënt nogmaals getest en bleek positief te zijn. Ook zij kreeg afgelopen week een negatieve uitslag en kan nu weer vooruitkijken, mag weer naar buiten en kan weer een boodschap doen. Toch mooi dat dat je zoveel blijdschap kan schenken. Soms vind ik het jammer dat cliënten terugkeren naar het reguliere team; met sommige mensen heb ik een klik en blijf ik nieuwsgierig naar hoe het met ze gaat.

Wat mij opvalt bij cliënten die verdacht worden van corona is dat ze eigenlijk allemaal aangeven dat ze naar hun zeggen geen corona opgelopen kunnen hebben. Toch, wanneer de uitslag er is valt er een last van ze af, omdat ze er onbewust toch best van onder de indruk zijn. Ik heb het al vaker over de media gehad en wat mij bezighoud is dat ik merk dat mensen na tien weken na de eerste besmetting in Nederland eigenlijk nog steeds maar één beeld hebben van wat corona is.
Zo sprak ik iemand en ik vroeg wat voor hem nu corona inhield? Wat was er nu bekend over corona? Welk beeld heb je van corona? Diegene gaf aan dat corona betekende dat je opgenomen werd op een IC en het dan nog maar de vraag was of je daar vanaf kwam. Je krijgt griepachtige verschijnselen en je krijgt het benauwd, je longen zijn heel erg beschadigd en het is dodelijk. Toen ik hem zei wat mijn beeld van corona is, vroeg hij me of het dan verzonnen is wat er te zien is op tv? Nee, uiteraard niet. Ik heb hem duidelijk proberen te maken dat er niet één beeld is, dat mensen op verschillende manieren ‘last’ hebben van corona. Er komt nu wel steeds meer in het nieuws dat er niet alleen maar corona-patiënten zijn die op de IC liggen, maar er ook op een andere manier corona doorgemaakt kan worden.

Ik vertelde al eerder over corona in mijn omgeving en hield de afgelopen weken contact met een vriendin/oude buurvrouw over haar broer die besmet was met het virus. Na een aantal weken op de IC werd de behandeling gestaakt. Zijn longen waren er te slecht aan toe. Hoe verdrietig is het om op deze manier afscheid te moeten nemen van iemand die je lief is. Je rouwproces vindt plaats in de verkeerde volgorde, wat het zo verschrikkelijk lastig maakt om dit te verwerken. Elke keer weer kreeg ik kippenvel op mijn armen wanneer ik voorzichtig vroeg hoe het ging of hoe ik op Facebook las hoe de stand van zaken was. Ik wens haar veel sterkte en ik hoop zo dat ze het in de toekomst een plekje kan geven. Ik hoop dat ‘Lost without you’ van Krezip je erbij helpt. Dikke knuffel!

Ook genoot weer van de mooie plekjes die Nederland te bieden heeft. Het werkgebied is toch wel iets te groot voor op de fiets (heb ik overigens toch een hekel aan, nu zal er één collega zijn die hierover erg verbaasd zal zijn ;)) dus vanuit de auto geniet ik vooral van deze plekjes. Wanneer ik weet dat ik een leuk rondje mag rijden, gaat de spiegelreflexcamera mee en als het kan stop ik en schiet ik een paar mooie plaatjes. Zo had ik een route van Zoetermeer naar Linschoten, vervolgens naar Oudewater, daarna door de polder naar Schoonhoven en als laatste naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Een leuk tochtje van zo’n 115 km. Dan bedenk ik me toch wat een leuk werk ik eigenlijk heb: het leukste werk van de wereld. Ik heb een foto toegevoegd van de Boezemmolen nr.6 van Haastrecht langs de Vlist.

Lees verder onder de foto.

Ik vind de reacties die ik krijg op mijn blog echt geweldig. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om mijn werk en wat ik meemaak op papier te zetten. Ik wist niet dat het na al deze weken zoveel impact zou hebben op mensen. Zelf had ik het idee dat het misschien na vijf keer wel leuk geweest zou zijn maar voorlopig ga ik nog even door.

Stay safe and think twice!

Bekijk ons op Instagram

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.