Varianter Annelies vond perfecte balans tussen zorg en gezin

Categorieën: Varianters

Varianter Annelies koos op haar 35e voor de thuiszorg. Eerst nog als huishoudelijke hulp en twee jaar later begon ze aan een opleiding niveau 2. ‘Mijn kinderen waren op dat moment wat ouder en ik wilde er een nieuwe uitdaging bij. De zorg in gaan was mijn grootste wens.’ 

‘Ik kom helemaal niet uit de zorg. Ik werkte hiervoor in een bakkerij en een slager. Vervolgens koos ik ervoor om vijftien jaar lang thuis te zijn en voor mijn gezin te zorgen’, vertelt Annelies. ‘Ik kwam ook weinig met mensen in aanraking die in de zorg werkten, dus ik had geen idee. Totdat mijn dochter koos voor een zorgopleiding. Opeens kwamen er boeken over de zorg in huis en kwam ze thuis met enthousiaste verhalen uit de praktijk. Hierdoor werd bij mij het vuurtje aangewakkerd om ook iets in de zorg te gaan doen.’ 

Wijkzorg

En zo gebeurde het dat Annelies op haar 35ste de zorg in ging. Eerst als huishoudelijke hulp maar ze besefte al snel dat ze meer wilde en begon aan een zorgopleiding. ‘Vervolgens werkte ze in de wijkzorg in Bodegraven. Ik wilde niet verder leren - ook al is het mij vaak gevraagd - want ik wilde ook gewoon tijd vrijhouden voor mijn gezin. Nog een opleiding erbij doen zou betekenen dat ik minder tijd zou hebben voor mijn kinderen en dat wilde ik niet. Mijn werk als helpende geeft mij enorm veel voldoening.’ 

Geen stress meer

Nadat ik 15 jaar in een vast team had gewerkt, vond ik het tijd om minder te gaan werken. Nou ja, minder… Ik was vooral toe aan wat minder druk, de teamtaken zorgden voor steeds meer stress. Telkens weer diensten met elkaar oplossen, ik merkte dat het steeds zwaarder werd. VariantZorg leek mij de oplossing. Ik zou hetzelfde werk kunnen doen maar met meer ruimte om zelf te bepalen hoeveel uren ik wilde werken.’ 

Waardering bij VariantZorg

Annelies heeft het naar haar zin bij VariantZorg en werkt op diverse locaties intramuraal. ‘De samenwerking met de planners, het overzicht in QPlanner en de snelle terugkoppeling als ik een vraag heb, ervaar ik als zeer prettig. Tot op heden heb ik nog geen problemen ondervonden. Ook ben ik verrast door de waardering die ik krijg in de vorm van presentjes en brieven waarin wordt gemeld hoe blij VariantZorg met mij is. Dit heb ik in het vaste team niet meegemaakt. Pas kwam de nieuwe manager Angelique persoonlijk met mij kennismaken op mijn werk. Dit vind ik heel bijzonder, het voelt heel persoonlijk.’ 

Kleindochter

Annelies is voorlopig nog niet klaar met zorgen. ‘Inmiddels werk ik eigenlijk best weer veel. Het werk geeft zoveel voldoening en ik ervaar zoveel minder stress. Ik moet wel echt minder gaan werken want ik pas sinds twee jaar ook twee dagen per week op mijn kleindochter. En ik ga vaak kijken bij de zwemles van mijn kleinzoon. Maar ja, echt minderen lukt nog niet. Het werk is te leuk!’ 

 

Reageer

Auteur
Sporkslede
Publicatie datum
9-1-2020 16:20
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.