Lonneke: verpleegkundige, pedicure én boerin!

Categorieën: Varianters
Lonneke van Zuylen (37) uit Lekkerkerk is – naast haar werk bij VariantZorg – ook pedicure. ‘Ik zoek altijd uitdagingen en vind het leuk om te leren. VariantZorg biedt mij de ruimte om tijd vrij te maken voor bijvoorbeeld een opleiding.’ 
 
Lonneke woont op een melkveehouderij, is dertien jaar getrouwd en heeft een zoon van elf. ‘Ik werkte in het wijkteam Schoonhoven voor Vierstroom, waar ik het erg naar mijn zin had. Maar ik werd de EVV-taken en teamtaken zat. Een hoop papierwerk, wat ten koste ging van de tijd die je bij een cliënt kon zijn. Ik sprak toen iemand van VariantZorg die bij ons in het wijkteam werkte en ben bij haar gaan informeren hoe het bij VariantZorg beviel. Zij heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik solliciteerde. En inmiddels werk ik vanaf 1 juli 2017 bij VariantZorg. Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik kan kwaliteitszorg leveren en heb tijd voor de cliënt.’
 
Ervaring genoeg!
‘Mijn liefde voor de zorg ontstond ooit tijdens een snuffelstage in een verpleeghuis’, vertelt Lonneke. ‘Sindsdien wist ik wat ik wilde worden!’ Lonneke begon in 2002 aan de opleiding verpleegkundige in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en werkte daar dertien jaar lang op diverse afdelingen, waaronder neurologie, oncologie, traumatologie, urologie en dagbehandeling. Daarna was ze, zoals eerder genoemd, anderhalf jaar in dienst bij Vierstroom in het wijkteam Schoonhoven.
 
Kampioen damesvoetbal
Lonneke speelt bij het veteranen-dameselftal van vv Lekkerkerk. ‘Ik heb jarenlang gevoetbald. Ik moest helaas stoppen omdat het niet te combineren was met mijn werk in de zorg. Sinds mijn zoon voetbalt sta ik met wat moeders langs de lijn. Die wilden ook wel eens een balletje trappen. En zo is het idee ontstaan op zelf een veteranen-damesteam op te zetten. En weet je, we zijn direct kampioen geworden in de najaarscompetitie 7 tegen 7! Verder ski ik al sinds mijn derde jaar.’
 
Goed te combineren
Lonneke: ‘Op dinsdagavond train ik, voor de opleiding tot pedicure moet ik 26 weken minimaal één keer per week naar school en minimaal veertien uur thuis studeren. Dit kan allemaal omdat ik bij VariantZorg kan aangeven wanneer ik beschikbaar ben en wanneer niet. Na een dienst ben je gewoon klaar en hoef je geen papierwerk of EVV-taken meer te doen. Hierdoor hoef je geen dingen te laten. Ik heb bij VariantZorg een contract van 12 uur, maar werk er tussen de 18 en 24 uur per week met veel plezier!’

Reageer

Auteur
Admin
Publicatie datum
16-12-2019 14:30
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.