Varianters en hun hobby: Arie bakt taarten!

Categorieën: Varianters
Collega's van VariantZorg hebben soms opvallende hobby's. Zo ook nieuwe medewerker Arie Bos (56) uit Zoetermeer. De kersverse Varianter bakt in zijn vrije tijd de overheerlijkste taarten! 
 

Vertel, waarom bak je taarten?
'Ik ben vroeger banketbakker geweest en oefen dit vak nu nog uit als hobby. Ik heb een bakkerijtje ingericht in de schuur en mixmachines aangeschaft. Bijna elke zaterdag sta ik heel vroeg op om de bestelde taarten klaar te maken. Iedereen kan taarten bestellen.'
 
Daar ben je wel veel tijd mee kwijt, of niet?
'Het taarten bakken kost mij ongeveer tien uur per week. Rond oud en nieuw werk ik vijf dagen hard door en maak dagen van wel vijftien uur! Ik bak onder meer alle oliebollen en appelbeignets voor WelThuis in Zoetermeer.'
 
Ga je ooit nog eens meedoen aan Heel Holland Bakt?
'Ik mag niet meedoen aan Heel Holland Bakt omdat ik al professioneel banketbakker ben geweest. Maar eigenlijk zou ik het ook niet willen hoor! Ik kijk soms wel naar het programma.'
 
Verder heb je ook nog hardlopen als hobby?
'Hardlopen is ook een grote passie inderdaad. Ik vind het heerlijk ontspannend. Voor het hardlopen ben ik ook regelmatig van huis om te trainen voor mijn eerste marathon, die van Rotterdam op 8 april 2018. Voor het hardlopen train ik nu drie keer per week. Vanaf januari wordt dat vier keer per week. Soms een uur, soms wel langer.'
 
Je gaat aan de slag bij VariantZorg. Hoe kom je als bakker in de zorg terecht?
'Ik moest als banketbakker altijd vroeg op. Ik was altijd aan het werk. Toen ik kinderen kreeg, beviel dat niet meer. Daarna ben ik bedrijfsleider in een supermarkt geweest, maar dit was het ook niet voor mij. Vervolgens heeft de zorg mij gegrepen.'
 
Wat heb je hiervoor allemaal gedaan in de zorg?
'Ik werkte eerst met gehandicapten jongeren met gedragsproblemen, met mensen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen met autisme. Vervolgens kwam ik in de ouderenzorg terecht en zorgde ik voor mensen met dementie. Ik heb de opleiding SPW4 en VIG3 afgerond.'
  
Waarom koos je voor VariantZorg?
'Omdat ik het zo druk heb met taarten bakken kon ik het niet meer rondbreien bij mijn vorige werkgever Domus. Medewerkers van VariantZorg vertelden over de mogelijkheid van flexibel werken en dat sprak mij direct aan. Dus vandaar dat ik binnenkort voor VariantZorg aan de slag ga!'

Reageer

Auteur
Jolanda van den Berg
Publicatie datum
16-12-2019 14:21
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.