Varianter Anne verruilde haar camouflagepak voor het witte jasje van de zorg

Categorie├źn: Varianters

Anne Kramer (35) uit Capelle aan den IJssel werkte lange tijd als geneeskundig militair. Toen er kinderen kwamen, verruilde ze het camouflagepak voor het witte pak van de zorg. Naast haar werk als cardiologisch verpleegkundige in een ziekenhuis, werkt ze sinds een jaar op flexibele basis bij VariantZorg.

Je werkt 32 uur in het ziekenhuis, hebt een gezin met 2 kinderen en dan ook nog 2 honden, 4 katten, 3 kippen én vissen. Je bent vaak te vinden op de manege. En dan werk je ook nog regelmatig bij VariantZorg. Hoé doé je dát allemáál?

‘Ons gezin is mijn dagelijkse bezigheid, de kids zijn mijn lievelingen waar ik alles voor over heb en hard voor wil werken om hen alles te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Wat VariantZorg dus een aanwinst maakt als (extra) werkgever, omdat je je eigen tijd kan indelen. We hebben een warm, gezellig huis vol liefde. We geven elkaar de ruimte, gelegenheid en de steun om ons te ontwikkelen tot de volwaardige zelfstandige mensen die we willen zijn.’ 

WOW! Alle lof voor jou voor hoe je alles draaiende weet te houden! Waarom wilde je bij VariantZorg aan de slag?

‘De opleiding tot gediplomeerd verpleegkundige was een intensieve periode. Ik werkte 32 uur in het ziekenhuis, ging 1 dag per week naar school, had een flinke studiebelasting en hield samen met mijn man het gezin met 2 kinderen en alle aanhang draaiende. Toen ik eenmaal afgestudeerd was had ik voor mijn gevoel ineens zeeën van tijd over. De meeste Netflix-series had ik inmiddels al wel bekeken! Daarom besloot ik om te solliciteren bij VariantZorg. Om het nuttige met het aangename te combineren en mijn tijd zinvol besteden, een extra zakcentje te verdienen en mijn klinische blik/kennis te verbreden op een ander gebied. Het was ten slotte op flexibele basis en dus goed te combineren met mijn baan in het ziekenhuis. En dat is nog niet alles. In september begin ik aan de opleiding HBO-V en hoop mij verder te kunnen ontwikkelen als zorgprofessional, met de ambitie om door te groeien tot Physician Assistant. Je bent nooit te oud om te leren en ik wil dit ook als voorbeeld meegeven aan mijn kinderen.’

Lees verder onder de foto.