BLOG: Varianter Jeanette over zorg(en) in tijden van corona

BLOG: Jeanette is verpleegkundige bij VariantZorg en blogt vanaf deze week over haar ervaringen in de zorg in tijden van corona.

Werken in een coronacentrum? Ik ga ervoor!

Wie wil er in een coronacentrum werken? Ik krijg de vraag via VariantZorg binnen. Daar hoef ik niet eens over na te denken. Natuurlijk wil ik dat! Hoe nutteloos voel ik me met al die beelden op tv van China en Italië. Ik wil iets betekenen in deze tijd, ik wil ertoe doen. Ik wil het verschil maken! En dan komt er nog een vraag: voel je er iets voor om dit in een thuiszorgteam te doen? Geen idee, dat weet ik niet. Wil ik door een heel werkgebied crossen dat best wat kilometers beslaat? Nee, dan toch liever in dat coronacentrum... Of toch niet? De twijfel slaat toe.

Lees verder onder foto.

De reacties thuis zijn niet mals

Eerst dit voorstel maar eens even in de groep gooien thuis. ‘Hoe zouden jullie het vinden dat ik dit ga doen?’ Nou, die antwoorden vielen eigenlijk best tegen zeg... ‘Waarom snappen jullie niet dat ik dit wil doen, mijn zorghart schreeuwt, luister dan...’ Mijn zoon wil het niet: ‘Waarom wil je ziek worden mam? Ik snap niet dat je ervoor kiest om ziek te worden!’ Mijn dochter snapt me best, maar even later toch ook niet: ‘Wat nou als je doodgaat?’ Mijn man zegt niet zoveel en begint vervolgens alles maar af te kraken: ‘Ik vertrouw jou wel, maar de rest niet!’ ‘Neeeeee, luister naar me. Ik ben verantwoordelijk genoeg om mezelf te beschermen en er alles aan te doen dat ik niet ziek word. Geloof me, ik wil al die mensen helpen. Nu kan ik echt iets betekenen en het is iets waar ik de rest van mijn leven apetrots op kan zijn... Ik zal er alles, maar dan ook alles aan doen om hier gezond uit te komen. Ik beloof het.’ Ik had er nog niet eens aan gedacht dat ook ik ziek kan worden. Ik ga er ook niet over nadenken: ik doe er alles aan om niet ziek te worden.

 

Ik doe het!

Na een gesprek met een relatiemanager van VariantZorg - die mij overigens geknipt vindt voor de job - is het antwoord: ja, ik doe mee! Ik vind het ook wel eervol. Ik kies voor het thuiszorgteam en niet voor het centrum. Maandag....Nu is het vrijdagmiddag en ik vind het spannend maar toch heb ik er heel veel zin in. Het moet allemaal zo ad hoc geregeld worden, dat ik nu eigenlijk nog niks weet. Wordt vervolgd!

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.