Sylvia Teeuwen: 'Zo blij dat VariantZorg bestaat!'

Categorieën: Varianters

Sylvia Teeuwen werkt sinds half oktober 2017 bij VariantZorg. 'Vooral de afwisseling in locaties spreekt mij zeer aan en de tijd die ik daadwerkelijk besteed aan zorg. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin bij VariantZorg!
 
Waarom ben je zorg ingegaan?
‘Ooit ben ik de opleiding tot verzorgende gaan doen, omdat ik graag kraamverzorgende wilde worden. Toen bleek dat ik niet ingeloot was voor een stage in de kraamzorg, kwam ik voor mijn eerste stage terecht in De Bovenberghe in Schoonhoven. Ik vond dit zo ontzettend leuk dat ik hier ook vakantiewerk ben blijven doen.’
 
Hoe is je zorgcarrière verder verlopen?
Eenmaal mijn diploma op zak heb ik ruim 10 jaar in De Westerweeren in Bergambacht gewerkt. Na die tien jaar wilde ik iets anders en kwam terecht bij de zorglijn. Ook ontzettend leuk! Een kantoorbaan maar wél zorggerelateerd. Toen dit bedrijf ging verhuizen naar Schiedam, besloot ik ergens anders te solliciteren omdat voor mij de reistijd te lang was. Ik heb hierna anderhalf jaar bij een tandarts gewerkt als balieassistente, waar ik erachter kwam dat mijn hart toch echt bij de zorg ligt.’

(lees verder onder de foto)


 
En toen kwam VariantZorg op je pad!
‘Klopt, ik was inmiddels wel gewend om geen avonden en weekenden te werken. Toen kwam ik via internet VariantZorg tegen. Werken in de zorg op de momenten dat het voor mij het beste uitkomt! Omdat mijn dochter op maandagen en dinsdagen bij haar vader is, wil ik die dagen graag werken en de weekenden het liefste vrij zijn. Ik ben bovendien een ochtendmens, dus avonddiensten zijn nooit echt iets voor mij geweest. Kortom, ik ben erg blij dat VariantZorg bestaat!’
 
En hoe bevalt het bij VariantZorg?
‘Sinds half oktober 2017 heb ik een contract bij Variantzorg  van 24 uur, ik werk nu gemiddeld drie à vier doordeweekse dagdiensten per week. Heerlijk! Heel fijn was dat ik bij VariantZorg via 4hetleren en een praktijktoets weer bevoegd ben voor mijn verpleegtechnische handelingen, omdat ik natuurlijk een aantal jaar niet in de zorg had gewerkt.’
 
En wat spreekt je nog meer aan? 
‘Wat ik ook erg leuk vind is de afwisseling; Ik werk bij twee intramurale locaties, twee thuiszorgteams en Verpleeg Thuis. Dit maakt dat geen werkweek hetzelfde is. Ik had nog niet eerder in de thuiszorg gewerkt en ik vind het hartstikke leuk. Je komt achter voordeuren waar je anders nooit zou komen. Soms is het erg zoeken en improviseren, maar dat maakt het erg afwisselend. Ik voel me eigenlijk overal waar ik werk welkom en voel de ‘steun’ van het team, ondanks je niet bij het vaste team hoort. Voordeel vind ik ook dat je als Varianter geen EVV-taken hebt en inderdaad komt voor de zorg voor de cliënten, zonder alle administratieve rompslomp.’ 
 
En hou je nu ook tijd over voor leuke dingen?
‘In de weekenden vind ik het leuk om met vrienden of met mijn gezin leuke dingen te doen. Ik vind het gezellig om thuis lekker te koken voor vrienden en familie, gezellig met en glaasje erbij natuurlijk! Op zondagochtend loop ik met vriendinnen in een hardloopclubje een uur in het bos en ook doordeweeks proberen we nog een avond een stuk te rennen. Nu het wat lekkerder weer wordt, ga ik graag weer samen met mijn vriend een lekker stuk fietsen op de racefiets. Nu doe ik nog spinning in de sportschool. Ook leuk, maar er gaat niets boven lekker buiten sporten. 

VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.

Reageer

Auteur
Jolanda van den Berg
Publicatie datum
17-12-2019 9:57
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.