'Ik geniet van de waardering en dankbaarheid’

Categorieën: Nieuws, Varianters

De komende periode interviewen we Varianters die al ruim 10 jaar, vanaf de start van VariantZorg, bij ons werken. Dit keer Varianter Suzanne (38) uit Waddinxveen, die dankzij VariantZorg het werken in de zorg en een jong gezin perfect kan combineren.

‘In de zorg maak je zoveel leuke dingen mee. Die had ik door de jaren heen moeten opschrijven. Je denkt het altijd wel te onthouden maar toch vergeet je het. Onlangs bijvoorbeeld had ik een geweldige cliënt. Na het douchen en afdrogen zei ze: “Als jij mijn tetten even omhoog houdt, gooi ik het net eromheen.” Ik stond even gek te kijken maar we hebben daarna heerlijk samen gelachen.’

Het werken in de zorg is Suzanne’s passie. ‘Het contact met de mensen, de zorg... Zorgen zit in mijn bloed. Ik doe dit zó graag. Het is echt een dankbaar beroep.’ In 2006 startte ze in de zorg als stagiaire bij Vierstroom Zorg Thuis in het wijkteam van Waddinxveen. ‘Dat zat toen nog in de Stationsstraat. Na mijn opleiding niveau 4 verpleegkundige kreeg ik direct een vast contract. Vanuit het vaste team maakte ik toen in 2012, bij de start van VariantZorg, de overstap.’

Van handmatig naar digitaal
Sindsdien is er veel veranderd in de zorg. ‘Vroeger werkten we nog met cliëntenmappen bij de cliënten thuis’, vertelt de Waddinxveense. ‘En dan las je eerst de map als je bij je cliënt aankwam, schreef je handmatig de rapportage en voerde je handmatig de tijd in die je bij cliënt was. Nu is alles digitaal en heb je inlogpasjes om de tijd te scannen die je bij je cliënt bent. Dat is wel een vooruitgang.’

Puur zorgen en eigen diensten inplannen
‘Het grote voordeel bij VariantZorg is dat je geen papierwerk hebt, bijvoorbeeld zorgplannen samenstellen. Je werkt echt puur met cliënten en dat is ook het leukst. Ook vind ik het gezellig om in diverse plaatsen en teams te werken. Maar echt het állerfijnste is dat ik zelf mijn diensten kan inplannen wanneer dit voor mij uitkomt.’ Suzanne heeft twee jonge kinderen, Kensi van 6 jaar en Kyann van 1,5 jaar. ‘Met zo’n kleine erbij is het leven weer even wat drukker en heb je je handen net even wat sneller vol’, vertelt ze. ‘Ik had het er pas met vriendinnen over dat ik eens een leuke hobby moet zoeken. Het is al snel lunchen met vriendinnen, bioscoop of naar de sauna om een dag te ontspannen. Ik wil eigenlijk iets creatiefs gaan doen. Verder wandel ik graag met de kleine in de kinderwagen door het dorp.’

Van een broodje ei word je blij
‘Dé gouden tip om werken in de zorg aantrekkelijk te houden of te maken heb ik niet. Ik vind dat werken in de zorg in je hart zit. Je hebt het of niet. Tegenwoordig - met de vele bezuinigen - heb ik het idee dat voor jongeren de keuze voor de zorg lastiger wordt. Dat is erg jammer. We moeten blijven vertellen hoe fijn en dankbaar het beroep is. Dat vind ik erg belangrijk. Pas geleden bijvoorbeeld kwam ik bij een echtpaar. Mevrouw was nog erg vitaal. Ik was lichtelijk gestrest omdat ik uitgelopen was. Mevrouw zegt: “Ga jij maar even zitten. Ik maak een lekker broodje met gebakken ei voor je”. Ik kon hier geen nee opzeggen en we hebben samen heerlijk genoten van het moment. Het is fijn dat mensen waardering voor jou en je werk hebben.’

‘Ik zou zo snel niets kunnen bedenken wat VariantZorg beter kan doen. Ik werk al 10 jaar met veel plezier bij VariantZorg. Op naar de volgende 10 jaar, zeggen we dan maar!’


 

Reageer

Publicatie datum
7-12-2022 14:14
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.