Drie vragen aan student verpleegkunde Sam!

Categorieën: Varianters

Word jij onze nieuwste zomerhit? We kunnen je inzet als student in de zorg goed gebruiken deze zomer in de woonzorgcentra en thuiszorgteams in de regio (Zoetermeer, regio Gouda, Woerden, Krimpenerwaard). Varianter én student Sam uit Zoetermeer werkt al twee jaar bij VariantZorg. ‘In de zomer kan ik hier lekker van op vakantie én hier en daar een festival meepakken!’ 3 vragen aan Sam:

Wie ben je?
‘Ik ben Sam Wagner, vierdejaarsstudent verpleegkunde. Ik werk al sinds het begin van mijn studie bij VariantZorg. Eerst als helpende niveau 2 en inmiddels als verzorgende 3IG. Ik krijg hier volop kansen om werkervaring op te doen. Dit doe ik onder meer bij Het Zorgpension, WelThuis en Vierstroom Zorg Thuis. Het begon als zomerbaan maar inmiddels werk ik 36 uur per week. Ik plan mezelf in op diensten die voor mij het beste uitkomen.'

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?
'Mijn taken variëren, maar de dagelijkse zorgtaken zijn bijvoorbeeld medicatiebeheer, persoonlijke verzorging van bewoners en het bieden van gezelschap. Het is een waardevolle leerervaring.’

Wat zijn je plannen met het verdiende geld deze zomer?
‘Ik kijk uit naar een welverdiende vakantie. Ook wil ik graag naar festivals met vrienden. Het leuke is dat je als Varianter anderen kunt aandragen om hier te komen werken. Daarmee krijg je een bon voor De Efteling of voor een festival naar keuze ter waarde van 100 euro. Best lekker toch?’