Zzp: ‘Perfecte combinatie tussen werk en privé'

Categorieën: Verhalen van zzp'ers

Al van kinds af aan zit er een kleine zuster in Shereen Noever. Haar moeder was operatie-assistente en zelf wilde ze ook de zorg in. Ze maakte een bewuste keuze voor de ouderenzorg, inmiddels als zzp’er via VariantZorg. ‘Voor mij dé perfecte manier om de zorg voor mijn gezin te combineren met de zorg voor cliënten.’ 

Word ook zzp'er via VariantZorg

‘Ik durfde eerst niet’, begint Shereen. ‘Ik vierde bijna mijn 12,5-jarig jubileum bij een organisatie in de thuiszorg toen ik in 2017 toch de keuze maakte om als verzorgende 3IG door te gaan als zzp’er. Ik had toen twee – en inmiddels vier – kinderen. De onregelmatige diensten waren voor mij niet meer te combineren met de thuissituatie. Ik wilde absoluut in de zorg blijven werken. Kiezen voor zzp was voor mij dus een perfecte keuze.’

Fijn zorgmoment bieden

Haar manier van zorgen? ‘Heel simpel, behandel je cliënten zoals je zelf behandeld wil worden. Het is mooi om een fijn zorgmoment te bieden aan de oudere zorgvragers. Ik vind het – ook als zzp’er,– prettig om dezelfde cliënten te verzorgen. Hierdoor bouw je een band op.’ 

Lees verder onder de foto.

Uitnodigend en afwisselend

Waarom Shereen voor VariantZorg koos? ‘Het begon al bij de website. Die zag er kleurrijk en uitnodigend uit. Ik dacht, voor die organisatie wil ik werken. Ik vond snel de speciale pagina voor zzp’ers en het inschrijven verliep eenvoudig. Ik probeer per week drie of vier diensten op te pakken, zowel in verpleeghuizen als in de thuiszorg. Die afwisseling zorgt ervoor dat ik veel plezier houd in het zorgen. Verder probeer ik elke dag even te wandelen. Dat is mijn manier om de dag van mij ‘af te schudden’.’ 

Per week uitbetaald

De verzorgende 3IG werkt voornamelijk in de wijk Meerzicht in Zoetermeer en in Bergambacht, Capelle West en Zuidplas. Zelf woont ze in Gouda. ‘Dit is allemaal prima aan te rijden. En ik word per week uitbetaald, dat vind ik heel erg prettig. Daar kun je zelf een keuze in maken, per maand of per week. Sommigen vinden de administratie een struikelblok om als zzp’er aan de slag te gaan. Via VariantZorg is de administratie via het platform geregeld. Hierin word je goed begeleid vanuit de organisatie. Als je het eenmaal een paar keer gedaan hebt, is het echt goed te doen.’ 

Word ook zzp'er via VariantZorg

Reageer

Publicatie datum
31-5-2022 14:39
Deel dit artikel