Varianter Rachel: verzorgende, mantelzorger en… schilder!

Categorieën: Varianters

Schilder? En nu verzorgende? Vertel!

‘Zeker weten! Op de middelbare school koos ik voor de richting ‘Bouw’. Ik heb een diploma voor huisschilder! Ik hield ervan om oude gebouwen te herstellen. Hier was echter toen weinig werk in en vervolgens werkte ik bij een tankstation en in een winkel. In de winkel kwam veel ouderen maar ik mocht ze van mijn werkgever geen extra aandacht geven en helpen. Dat triggerde iets en ik belandde als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Ik wilde meer doen en voor deze mensen zorgen en daarom begon ik aan de opleiding tot verzorgende. Ik werkte op diverse locaties als helpende en daarna als verzorgende IG.’

Je hebt een bijzondere thuissituatie, wil je daar meer over vertellen?

‘Mijn man heeft NAH, een niet aangeboren hersenaandoening. Hierdoor komt de zorg voor onze zoon van 2,5 jaar op mij aan en kan ik per week alleen een aantal avonddiensten werken. Als ik werk gaat zoonlief naar opa en oma. Ik solliciteerde bij een zorglocatie in Linschoten maar door mijn thuissituatie kon ik daar niet in het vaste team werken en verwezen ze mij door naar VariantZorg. Achteraf ben ik daar heel blij mee. Ik geef VariantZorg een dikke 10+!’ 

Lees verder onder de foto.