‘Uiteindelijk maken de mensen in de zorg het verschil’ 

Categorieën: Nieuws, Varianters

‘Je hebt plezier in je werk, zuster'. De cliënten die Soraida Markes Overheid (50) verzorgt, voelen dat ze lekker in haar vel zit en benoemen dat ook. Ze is een graag geziene verzorgende 3IG in diverse woonzorgcentra in Zoetermeer. Al zes jaar werkt ze met veel plezier in de flex én is één van de gezichten van de campagnes van VariantZorg. 

Het begin bij VariantZorg was best pittig voor Soraida, iets wat we wel vaker horen. ‘Overschakelen van werken in één woonzorgcentrum naar VariantZorg, waarbij je overal aan de slag kan, was spannend, uitdagend en heel avontuurlijk', vertelt de verzorgende 3IG. ‘In het begin was het zeker even wennen. Ieder woonzorgcentrum kent eigen codes en regels. Maar als Varianter ontwikkel je mensenkennis én je eigen kennis. Al snel werd het juist heel erg leuk om te werken op verschillende afdelingen en met diverse collega's. Nu werk ik alweer zo'n zes jaar met veel plezier voor de flexorganisatie.’ 

Elk huis een eigen karakter

Vooral bij Vivaldi van WelThuis in Zoetermeer werkt Soraida heel graag. ‘Daar werk ik dan ook de meeste uren. Maar juist het allerleukste is de afwisseling in huizen. Elk huis heeft zijn eigen karakter maar inhoudelijk zijn ze allemaal hetzelfde. Dezelfde tillift, dezelfde bedden. Uiteindelijk maken de mensen het verschil.’ Tijdens het werk geef ik 100 procent. Ik kan met trots zeggen dat ik de zorg kan bieden die nodig is. Na mijn werk heb ik een heel druk privéleven. Daarom draai ik alleen dagdiensten.’ 

‘Zuster pannenkoek’ 

Soraida is getrouwd en heeft twee zonen, van 25 en 21 jaar, die óók in de zorg werken. Haar vrije tijd is gevuld met hobby's. ‘'s Avonds geef ik groepssportlessen. Ik sport zelf ook heel veel. Verder vlecht ik haren in voor mensen en ik versier restaurants, kerken en podia voor evenementen. Ook knutsel ik graag, van kaarsen maken tot stenen bloempotten. Als je met mij hebt gewerkt, dan weet je dat ik van koken hou. Ze noemen mij nog net geen ‘zuster pannenkoek’ haha. Thuis kook ik ook graag en dan natuurlijk lekker uitgebreid.’ Daarnaast houdt Soraida van fietsen in de natuur, langs mooie weilanden en door bossen. ‘En ik word héél blij van tweedehandswinkels. Ik hou ervan om spullen die ik daar vind mooier te maken.’ 

Gelukkig van de simpele dingen 

‘Mijn leven is heel simpel. Ik word gelukkig van het zorgen voor andere mensen. Net zoals elke andere collega. Wat het bijzonder maakt, is dat ik geniet van kleine dingen en van gelukkige momenten. VariantZorg geeft me daar de ruimte voor.’ 

 

Reageer

Publicatie datum
13-12-2023 10:53
Deel dit artikel