Varianter Bianca: 'Grunten' op Slayer, zorgen met passie

Categorieën: Varianters

blog_image:article_varian_15734812075dc96af719912.jpg:end_blog_image

Het begon ooit met genieten van ACDC en inmiddels is Varianter Bianca (52) steeds meer de kant van de heavy metal opgegaan. In het weekend staat ze te ‘grunten’ tijdens concerten van onder meer Slayer. Een groot contrast met haar werk in de zorg als verzorgende 3IG bij VariantZorg!

Pittige hobby! Iets heel anders dan werken bij VariantZorg…

‘Het zit in mijn bloed! Ik ben een groot fan van heavy metal-muziek en ik bezoek graag deze ‘herrieconcerten’, zoals mijn zoon het noemt. Hij is 14 en meer van de rap. Mijn man, dochter van 18 en schoonzoon gaan wel graag mee. Ik ga ook helemaal in stijl, meestal in het zwart, met een bandshirt aan. Ik heb leuke gesprekken met cliënten over muziek. Pas was er een cliënt die dezelfde passie deelde en we wisselden namen van bandjes uit. Hartstikke leuk natuurlijk! Ik heb blijkbaar toch ook een bepaalde uitstraling, cliënten vragen vaak of ik motor rijd en noemen mij motormuis. Ooit heb ik wel een motor gehad overigens, maar we maakten er te weinig gebruik van haha.’

Maar het zorgen zit ook in je bloed!

‘'Na de lagere school had ik nog geen idee wat ik wilde worden dus namen mijn ouders mij mee naar het arbeidsbureau voor wat tests. Daar kwam uit: plantkunde, dieetleer en verpleegkunde. Ik ging eerst naar de land- en tuinbouwschool, daar leerde ik onder meer koeien melken en lassen. Nou, toen had ik al snel bedacht dat ik toch liever voor mensen wilde zorgen en maakte de overstap naar een zorgopleiding. Op een van mijn eerste dagen moest ik een vrouw helpen met een neusprothese. Ze trok haar prothese eraf en riep ‘kiekeboe!’ Nou, lachen natuurlijk. Geweldig, die humor. Ik was gelijk verkocht!’

Heb je nog meer mooie verhalen?

‘Ik was jarig en een cliënt had twee zakjes met chocola gekocht. Op de ene stond ‘Je bent lief’ en op de andere ‘Voorjaarszonnetje’. Hij had ze speciaal voor mij uitgezocht. Zo lief! De waardering die daarachter zit, daar doe ik het voor. Soms vergeet je dat mensen ook vaak aan jou denken en uitkijken naar je komst!’

Hoe is dat gegaan in de zorg al die jaren?

‘Ik werkte eerst 18 jaar in verpleeghuizen in en rondom Gouda maar ik vond het steeds zwaarder worden. Ik heb zoveel gezien en meegemaakt. Vervolgens koos ik voor de thuiszorg en dat ging een stuk beter. Zo’n vijf jaar geleden moest ik vanwege een reorganisatie en een klein contract overstappen naar VariantZorg. Nou, dat is de beste ‘gedwongen’ overstap die ik had kunnen maken! Het werken op flexibele basis biedt mij meer vrijheid en een betere balans tussen werk en privé. Als ik toch onverwachts een keer niet kan volgens mij rooster, is er bij collega’s veel bereidheid om bij te springen. Ik vind de collegialiteit bij VariantZorg echt heel groot, we helpen elkaar waar we kunnen.’

Wat is er zo mooi aan de thuiszorg?

‘Dat je jarenlang voor mensen zorgt en echt een band opbouwt met deze cliënten. Bij overlijden is dat wel erg verdrietig, daar moet je tegen kunnen. Het laatste stukje begeleiding vind ik heel mooi om te bieden en geeft voldoening.’

Reageer

Auteur
Admin
Publicatie datum
11-11-2019 12:09
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.