'Ik voel mij door VariantZorg enorm gewaardeerd'

Categorieën: Nieuws, Varianters

Als VariantZorg doen we ons best om de zorgverlener zoveel mogelijk te ondersteunen en onze waardering te tonen. Deze maand – waarin het onder meer Moederdag is én de Dag van de Zorg - zetten we onze Varianters nog eens extra in het zonnetje.  

Naomi Fokker-Verlaan (31) uit Boskoop werkt sinds februari 2020 bij VariantZorg als verzorgende 3IG. ‘Een Variant-collega maakte onlangs speciaal voor mij een mooie video met daarin lieve woorden van mijn familie en vrienden. Die kwam wel even binnen. Ik voelde mij toen oprecht gewaardeerd. Door mijn omgeving én door VariantZorg.’ 

Waarom ben je bij VariantZorg aan de slag gegaan? 

‘Ik werkte eerst vast in De Rozentuin in Zoetermeer. Toen werd ik zwanger van een tweeling. Ik vond het fijn om mijn eigen diensten in te kunnen plannen met twee baby's. Daarna volgde nog een kleine jongen en met drie jonge kinderen is de flexibiliteit van VariantZorg precies wat ik nodig heb. Doordat ik een erg druk leven heb, is het fijn om zelf te bepalen wanneer ik werk en waar.’  

En, hoe bevalt het? 

‘Ik vind de flexibiliteit heel fijn. Ik werk wanneer ik wil. Ik werk alleen overdag op vaste dagen in de week. In het weekend kan ik mijn tijd besteden met het gezin. Als ik bijvoorbeeld een feestje heb of andere afspraken, zet ik mijzelf gewoon niet op beschikbaar. Ik plan mijn werk dus om mijn privéleven heen in plaats van andersom.’ 

Vind je dat we genoeg waardering voor je hebben en hoe uit zich dat? 

‘De waardering is er zeker. Ik krijg een aantal keer per jaar een klein presentje door de brievenbus. Het jaarlijkse kerstfeest staat ook in teken van de medewerkers. Tot nu toe mocht ik ieder jaar een introduce meenemen. Ik werd vorige week nog opgehaald door een Variant-collega bij mijn werk. Zij had een hele mooie, hartverwarmende video gemaakt. Hierin vertelden vrienden en familie hoe erg zij mij waarderen. Ik voelde mij op dat moment ook heel erg gewaardeerd voor alles wat er voor mij gedaan wordt vanuit Variantzorg.’ 

Wat zouden alle zorgorganisaties morgen gelijk moeten aanpakken? 

‘Het personeelstekort blijf je voelen en daardoor heb je soms alleen de tijd om de 'basistaken' uit te voeren, terwijl een praatje of meer persoonlijke aandacht zoveel met de bewoners doet in positieve zin.’  

Wat is er zo mooi aan de zorg? 

‘Het mooiste aan de zorg vind ik dat ik iedere dienst weer een lach op het gezicht van mijn cliënten tover. Ze vinden het fijn dat ik er ben en ik ondersteun ze waar nodig.’  

Reageer

Publicatie datum
2-5-2024 13:10
Deel dit artikel
VariantZorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.